Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 23, 2017, 10:19:02 am от GPower
Views: 45 | Comments: 0


Да изтече доклад за това как Apple се справя с изтичането на информация? Точно така. Това споделиха от The Outline, които са получили достъп до едночасов запис на презентация, насочена към около 100 служителя на Apple. В нея е ставало въпрос за мерките, които Купертино предприемат, за да държат информацията за свои нови продукти далеч от ръцете на блоговете.

Самата презентация е била водена от трима служители от дивизията за глобална сигурност в Apple — директорът на Глобална сигурност Дейвид Райс, директорът по разследванията в световен мащаб Лий Фрейдман и Джени Хъбърт от екипа за комуникация и обучение в Глобална сигурност.

Може би най-интересното е да отбележим, че самият отдел Глобална сигурност в Apple е съставен от бивши членове на ФБР, Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ, бивши военни и агенти от Тайните служби.

Презентацията обяснява различните действия, които служители на фабриките, произвеждащи части за Apple продукти в Китай, предприемат, за да споделят информация с обществото. Райс разказва за над 8000 панела, които са били измъкнати в сутиените на жени служители. Обикновено работниците са подбудени да вършат това от финансова облага — предлагат им се огромни суми, за да изтекат данни за бъдещи продукти, понякога надвишаващи неколкократно месечната заплата. В един случай пък наградата е била колкото заплатата на служителя за една година.

Важно е да бъде споделено също така, че работниците във китайските фабрики, сглабящи Apple продукти, не се славят с най-високите заплати… China Labor Watch докладват, че обикновено месечното възнаграждение е около 350 щатски долара.

Много от материалите, които изтичат, биват изнесени от фабриките по интересни начини като пускане в тоалетната и търсенето им по-късно в отходните тръби, или пък изхвърляне през оградите. Всички те след това попадат на пазара за електроника в Шънджън, от където през 2013 година Apple е трябвало да откупят 29 000 свои части, за да не попаднат те в интернет пространството. През 2016 обаче, от 65 милиона произведени части, изтекли били само четири. Това е успех в борбата с изтичането на информация.

Точно за това е била и цялата презентация — сега Apple смятат да приложат същите тактики и при борбата с изтичане на данни от кампусите им в САЩ. Към момента от там изтича повече информация, отколкото от китайските фабрики. Посочени са конкретно двама служители, които са решили развълнувано да споделят за бъдещите продукти на компанията с различни блогове. Не са ясни техните подбуди, нито дали са получили някакво възнаграждение в замяна на споделената информация.

smartnews.bg
GPower
Юни 22, 2017, 03:10:22 pm от GPower
Views: 40 | Comments: 0


Полезната 3D Touch възможност, която стигна до нас с iPhone 6S, не само намери място в професионалното поколение таблети на Apple, но и позволява на всеки потребител да стигне до някое скрито меню или настройка по един изключително лесен начин. Просто докосвате малко по-силно, например, върху някоя икона на приложение, и пред вас ще се визуализира списък с възможности, от които може да се възползвате по стандартен начин.


3D Touch може да спести значителна част от времето, с което разполагате, като заедно с това ще превърне ежедневната работа с вашето устройство в истинско удоволствие, но е необходимо да почакате. iOS 11 разполага с един актуализиран вариант на полезната възможност. Съвсем скоро всеки от нас ще може да се възползва от няколко различни начина на докосване, като при всеки от тях устройството ще реагира по различен начин. Промяната може да ви се стори объркваща, но вероятно това не е точно така, а ние ще разгледаме очакваните варианти:
Кратко докосване или стандартно, което е познато на всеки от нас.
Продължително с преместване, което активира страхотната Drag & Drop възможност.
Продължително докосване върху съдържание или приложение ще ви даде вариант за неговото премахване.
3D Touch продължително докосване ще отвори стандартното скрито меню с разширени възможности.

imagazin.bg
GPower
Юни 19, 2017, 08:15:55 pm от GPower
Views: 36 | Comments: 0


Анкета, проведена между 2000 притежатели на Apple продукти в САЩ констатира, че 19% от тях са потвърдили, че са „силно заинтересовани“ да си купят новия гласов асистент, представен от компанията по-рано този месец. Когато се  вземат предвид не само Apple потребители, заинтересованите са 13% от анкетираните.

Тези резултати поставят Apple на трето място след потенциалните компании, чийто асистенти биха закупили различни потребители (тези проценти са различни от „силно заинтересованите“). На първо място е Amazon Echo — харесват го 17% от потребителите. Echo Dot е на второ място с 12%, докато третото място си делят HomePod и Google Home с 11%.

Важно е да се отбележи, че повечето потенциални купувачи не подчертават точността в разпознаване на гласа като най-важна. Само 14% от анкетираните се интересуват силно от това гласовият им асистент да е много точен в разпознаването на глас. В този случай може би Apple печелят точки, защото не рекламират HomePod като асистент, а като безжичен умен говорител със Siri възможности.

Според доклада, 45% от притежателите на някакво Apple устройство и 41% от цялата нация биха закупили гласов асистент. Това обаче са цифри, които проучващата агенция не взима предвид. За реални потенциални купувачи се смятат само тези, отговорили със „силно заинтересован“. Това поставя броят клиенти за HomePod на 19% от анкетираните Apple потребители. Една пета от всички Apple фенове не е малка цифра и изглежда поръчките на HomePod когато той излезе на пазара през декември, ще са големи.

smartnews.bg
GPower
Юни 19, 2017, 08:07:10 pm от GPower
Views: 31 | Comments: 0


Представеното ново поколение iPad Pro по време на WWDC преди около не повече от половин месец се доближава изключително до вашия Mac. Производителността на предложението е съизмерима с тази на компютър с четири ядрен процесор, но това не е единствената сила, с която може да се похвали преносимата разработка. Очакваната нова версия на iOS ще ви запознае с доста възможности, които към днешна дата присъстват единствено в настолната операционна система на Apple, а тази съвкупност от промени определено може да накара част от потребителите да оставят своята средно статистическа Mac машина.
Припомняме ви, че през не толкова далечната 2012 година конкурентната компания Microsoft представи своя пръв Surface таблет. Поколението стана нарицателно за компютър в корпус на таблет, но само на пръв поглед. След представянето на последното поколение iPad Pro не малка част от критиците застанаха зад твърдението, че предложението на Apple копира идеята на Microsoft, но по всичко изглежда, че разликите са доста сериозни.


Surface се задвижва от компютърната операционна система Windows, но не смятаме, че това е най-правилното решение. Всеки потребител може да инсталира което и да е настолно приложение на конкурентния таблет, но все пак тази неговата версия не е съвместима по никакъв начин с всички сензори и хардуерни предимства, с които може да се похвали преносимата машина. От другата страна на масата поставяме iPad Pro в комбинация с iOS 11. Предложението се задвижва от мобилната операционна система на Apple, докато повечето от написаните приложения за нея разполагат и с оптимизиран вариант за iPad.


Така казано, изглежда, че мощната преносима машина на Apple превъзхожда значително Surface, тъй като хардуера и софтуера работят в пълен синхрон. Компанията се опитва по всякакъв начин да изравни възможностите на компютърната и мобилната операционна система, но не и след като игнорира хардуерните различия на разработките.

imagazin.bg
GPower
Юни 18, 2017, 05:47:53 am от GPower
Views: 44 | Comments: 0


Почитателите на Apple, или поне тази част от тях, която не може да мине без сериозна настолна машина, се наложи да изчакат четири години, но явно чакането си е струвало. Този период от време остана в миналото, а ние ще направим преглед на параметрите на новото поколение iMac Pro, което се очаква да види бял свят към края на годината. По всичко изглежда, че това е най-мощната настолна машина, която някога е произвеждана от Apple, като зад твърдението определено застават завидните технически характеристики на предложението.
Apple представи впечатляващия iMac Pro по време на WWDC и то в самото начало на технологичното мероприятие. Той се отличава със страхотен 27 инчов 5K екран и корпус в цвят Space Gray. Стандартното предложение може да ви предложи осем ядрен процесор Intel Xeon, 32 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 8 GB видео памет и основна SSD памет с капацитет от 1 TB.


По всичко изглежда, че характеристиките на iMac Pro са доста сериозни, но ако това не ви стига – компанията има един вариант и за вас. Мощното изпълнение на настолната машина разполага с 18 ядрен процес Intel Xeon, 128 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 16 GB видео памет и основна SSD памет с капацитет на 4 TB. Този хардуер определено може да впечатли всеки, но нека помислим каква може да бъде цената на предложението.


Не разполагаме с точна цена на стандартното изпълнение, но вероятно тя ще бъде някъде около 5 000 долара, докато най-наточената версия няма да може да се вмести по никакъв начин в тази категория. Мощната машина все още не може да се похвали с определена цена от Apple, но все пак може да направим една малка сметка, като към базовата добавим около 4000 долара за мощния процесор, 2700 долара за допълнителната оперативна памет (128 GB RAM) и около 2000 долара за допълнителната видео памет.


Към горната сметка прибавяме около 3600 долара, които са достатъчни за мощната SSD памет от 4 TB и възможност за трансфер на данни от 3 GB в секунда и стигаме до една изключително висока пазарна цена (17 300 долара). Цената е впечатляваща и е достойна за тази класация, но трябва да отбележим, че това е един компютър от най-висок клас, а такива характеристики определено не са необходими на който и е да стандартен потребител. Мощното изпълнение на iMac Pro ще свърши страхотна работа примерно за създаване или обработване на филми, видеа или пък визуални ефекти.

imagazin.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
4873 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
871 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
185 Публикации
gamzoff
48 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации
R32 R32
25 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 [28] 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 628
 • stats Общ брой публикации: 7364
 • stats Общ брой теми: 4262
 • stats Общ брой категории: 13
 • stats Общ брой раздели: 74
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 4
 • Dot Spiders: 3
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal