Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Днес в 07:43:11 am от GPower
Views: 19 | Comments: 0


Apple ще стане първата компания, оценена на 1 трилион долара, през следващата година, благодарение на iPhone X, "сериозния цикъл на надграждане" и "възраждането" в Китай, прогнозират от GBH Insights.

Пазарната капитализация на технологичния гигант, която се отнася до общата стойност на всички акции на дружеството в обращение, понастоящем възлиза на 868,1 млрд. долара, изчислява Bloomberg.

Анализаторът Даниел Айвс от GBH Insights заяви, че през следващите 12 месеца акциите на Apple могат да се търгуват на цени между 210 долара и 230 долара за брой. В най-високия край на този диапазон това би  представлявало почти 35% ръст спрямо цената на затваряне в четвъртък.

Айв изрежда и факторите, които според него ще доведат до по-високите цени на акциите.

Първо, той смята, че iPhone 8, 8 Plus и X ще се продават повече от върховия цикъл на надграждане при iPhone 6. Това би означавало 258 млн. броя iPhone за фискалната година на Apple до края на септември 2018 г., надхвърляйки рекордните 231 милиона броя, доставени през фискалната година, приключваща през септември 2015 г.

GBH Insights прогнозира, че има над 350 млн. потребители с модели iPhone, които са на поне две години. „Значителна част" от тези потребители може да надградят телефоните си.

„Всичко се свежда до успеха и удължената траектория на търсенето на iPhone X през идните тримесечия, за да се определи дали в крайна сметка Apple ще влезе в онзи недостижим засега клуб от компании за 1 трлн. долара още през 2018 г.", каза Айвс в бележката си.

"До този момент началните данни за старта на продажбите на iPhone X са чудесно начало за онова, което ще бъде решаващ момент, който да докаже Кук и Apple през следващите години".

Предвид възходящата промяна в ценообразуването на моделите iPhone X, които започват от 999 долара, Айвс заяви, че очаква средната продажна цена на Apple - ключов показател за инвеститорите - да нарасне от 643 долара през фискалната 2017 г. до 746 долара през фискалната 2018 г.

Анкета на GBH Insights сред купувачите разкрива, че 78% от клиентите на Apple са си купили версията с цена от 1149 долара, която има по-голяма памет.

С нарастващата инсталационна база ще се стигне и до повече продажби на услугите на компанията, като Apple Music. Бизнесът за услугите, който донесе приходи от 8,5 милиарда долара през тримесечието до септември, "очевидно най-голямата област на растеж", каза анализаторът.

Анализаторът очаква, че сегментът може да донесе приходи в размер на до 50 млрд. долара през фискалната година, приключваща през септември 2020 г.

„Представлявайки най-големия източник на приходи след iPhone, ние вярваме, че голяма част от нарастването на услугите през следващите няколко години ще дойде от Китай, тъй като халогенният ефект на Apple ще се прояви напълно сред потребителите на iPhonе“, пояснява специалистът.

Услугите се считат принципно за основен ключов двигател за приходите на Apple в бъдеще.

В подлкрепа на тези очаквания е и друга информация от последните часове, според която Apple може да пусне абонаментна видео услуга следващата година, а Netflix да бъде принудена да представи нови ценови планове. Информацията е на технологичните анализатори от CCS Insight.

Въпреки че Apple изпитва трудности в Китай през последната година и половина, iPhone X може да донесе „ренесанс" на най-големия пазар на смартфони в света, смята Айвс.

GBH Insights изчислява, че има инсталационна база от 100 милиона потребители на iPhone в Китай и че половината от тях се очаква да надградят устройствата си през следващите 12 до 18 месеца.

Лоялността на клиентите, екосистемата на iOS, „статутът на висок клас" и технологичните подобрения на iPhone са сред причините китайските потребители да искат да надградят своите апарати, смята още Айвс.

Пазарът в континентален Китай, Хонконг, Макао и Тайван отново започна да отчита ръст през трите месеца до септември след няколко тримесечия на спадове. Приходите от региона нараснаха с 12% на годишна база до 9,8 млрд. долара.

„Ръстът на Китай (и рентабилността) на Apple е ключов фактор за бъдещето, тъй като считаме следващата година за критичен период, в който Apple да покаже, че това ще бъде основен растеж за следващите години", казва Айвс.

GBH Insights не е единствената компания, която смята, че Apple ще достигне скоро капитализация от 1 трлн. долара. През август RBC сигнализира, че компанията от Купертино, Калифорния, може да достигне този крайъгълен камък през следващите 12 до 18 месеца.

Но и други претенденти може да се превърнат в първата компания, оценена на 1 трилион долара. Morgan Stanley смята, че Amazon може да достигне тази оценка през следващата година.

investor.bg
GPower
Ноември 16, 2017, 07:28:59 am от GPower
Views: 37 | Comments: 0


Днес Nike пускат нова лимитирана серия Apple Watch Series 3 LTE в партньорство с Apple. Часовникът ще се продава за 399 долара от днес и се казва Apple Watch Series 3 Midnight Fog. Специалната серия е със същия цвят на каишката като новите маратонки за тичане на Nike — Air VaporMax — които излизат по магазините на 24 ноември за около 190 долара. Часовникът пък ще се продава на nike.com.

Nike за втори път пускат лимитирана серия, свързана с Apple Watch и техни маратонки. По-рано тази година компанията представи лимитирани каишки в цветовете на Nike Air Vapormax Flyknit.

Каишката всъщност е единственото различно нещо от обикновения модел Apple Watch Series 3. Изглежда обаче, за разлика от по-ранните каишки от май месец, тази няма да се продава отделно от часовника. Така че ако искате такава каишка, ще трябва да си купите цял нов Apple Watch.

smartnews.bg
GPower
Ноември 16, 2017, 07:27:40 am от GPower
Views: 54 | Comments: 0


Apple може да пусне абонаментна видео услуга следващата година, а Netflix да бъде принудена да представи нови ценови планове, твърди анализаторска компания, цитирана от CNBC.

Технологичните анализатори от CCS Insight публикуваха годишните си прогнози за индустрията.

Една от тях е за пускането на услуга за видео по заявка от Apple. Оригиналното съдържание ще е силно застъпено, твърдят експертите.

"Всеки се бори за позиция и всеки се насочва в сферата на видеото. Ако става дума за Apple, тя има много силни хардуерни предложения, а бизнесът ѝ с услуги е във възход“, твърди Паоло Пескаторе, вицепрезидент на CCS Insight. По думите му истинската битка ще е в сферата на оригиналното съдържание, а Apple ще бъде добре позиционирана в тази област.

Софтуерът и услугите са смятани за ключов двигател на растежа на Apple в бъдещ план, когато цикълът на живот на смартфоните вероятно ще бъде по-дълъг. Производителят на iPhone все пак търси начини да монетизира огромната си потребителска база.

Приходите от услуги са достигнали 8,5 млрд. долара през тримесечието, завършило през септември, като са нараснали с 34% на годишна база.

Видеото може да бъде начин да насърчи този растеж в бъдещ план, чрез изграждането на абонаментни услуги като Apple Music.

Apple, най-голямата компания по пазарна капитализация в света, вече заложи на оригиналното съдържание. Тя придоби правата за „Carpool Karaoke”, което дебютира в Apple Music тази година.

А главният изпълнителен директор Тим Кук също коментира оригиналното съдържание, подсказвайки, че може да се задава още.

CCS Insight прогнозира, че Netflix може да предложи нови ценови опции и услуги, в търсене на нови приходи.

В момента Netflix има три ценови плана в САЩ, които започват от 7,99 долара, в зависимост от това колко много екрани иска да използва потребителят и дали иска да гледа съдържание с по-високо качество. Наскоро Netflix качи цените на два от тези планове, тъй като се опитва да генерира средства за собственото си съдържание.

С повишаването на разходите за съдържание и с увеличаването на конкуренцията във видео стрийминга, Netflix може да експериментира с нови опции, твърди Пескаторе.

Социалните мрежи също имат амбиции в тази сфера. Facebook насърчава видеото в платформата си от известно време, като добави нови функции, като Facebook Live.

investor.bg
GPower
Ноември 16, 2017, 07:25:27 am от GPower
Views: 47 | Comments: 0

Хакването на Face ID - системата за лицево разпознаване на iPhone X - не е лесна работа. Освен ако не се окаже, че сте някой доста конкретен вид хакер - например 10-годишно хлапе.

Родителите на малкия Амар Малик с изненада установили, че синът им е в състояние да отключи новия iPhone X, собственост на майка му. Не му трябват хакерски умения или вратички в сигурността, а просто фактът, че Амар прилича на майка си.

Момчето просто взело смартфона в ръка, погледнало го и след секунди той се отключил.


"Първоначално беше смешно, но след това вече не толкова. Сега майка му трябва да трие някои съобщения, които не искаме да види едно дете", обяснява бащата, цитиран от Wired. Детето също може да използва някои приложения, свързани с попуки, или да играе игри, в които има допълнителни заплащания.

По всичко личи, че малкият Амар не прилича толкова много на баща си, тъй като успял да отключи един единствен път неговия телефон, но след нито един друг опит не бил успешен.


От Wired предложили майката на Амар да презапише лицето си в Touch ID. Когато го направила, синът й вече нямал достъп до телефона. За да бъдат тестовете пълни обаче, тя направила още една нова регистрация - този път вечерта в дома си - ситуация, която наподобявала тази, в която Амар за първи път отключил телефона. Проблемът отново се завърнал. Детете отключило телефона на третия опит. Това е интересен резултат от тестовете - при по-лоши условия е възможно да се стигне до подобно объркване и човек с близки черти до тези на собственика на телефона да го отключи. Много, много близки.

Засега не е ясно дали други семейства ще имат проблем с Face ID, а Apple все още не коментира любопитната случка. Компанията обаче бърза да припомни, че ако нямате доверие на биометричната защита, винаги е добра идея просто да ползвате парола. Интересно е, че двама братя, които имат значителна разлика във възрастта си, също успяха да отключат един и същ iPhone X, припомнят от Wired. Възможно ли е обаче да става въпрос за заблуда? Не е изключено роднините да "тренират" сензора с двете визуално близки лица, за да се достигне до този ефект. Ако лицето е отхвърлено, а след това бъде въведен PIN кодът, Face ID счита това за грешно отчитане и се опитва да заучи още от чертите на лицето.


hicomm.bg
GPower
Ноември 15, 2017, 07:17:28 am от GPower
Views: 44 | Comments: 0


iPhone X вече официално е на пазара и е време да започнем със слуховете за следващите модели смартфони от Apple. Според видния анализатор Минг-Чи Куо от KGI Securities, Купертино догодина ще ни изненадат не с един, а с два нови модела iPhone с adge-to-edge дисплеи.

Освен ъпдейтната версия на сегашния iPhone X, Куо твърди, че Apple подготвят един 6.5-инчов OLED iPhone, който ще е флагманът догодина. Другият нов смартфон ще е малко по-евтин 6.1-инчов iPhone с LCD дисплей. Важно е да отбележим също, че се очаква и двата нови модела да имат издатината в горната част на екрана, която видяхме при iPhone X.

Няма как да знаем дали предсказанието на Куо ще се сбъдне, но той обикновено е прав за повечето неща, които разкрива за Apple от рано. Според него още, 6.1-инчовият LCD iPhone ще се продава за 749 долара, което звучи странно — тазгодишният iPhone 8 Plus започва от 799 долара. Така че можем само да чакаме, за да разберем повече.

smartnews.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5143 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
924 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Ноември 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 [19]
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 677
 • stats Общ брой публикации: 7717
 • stats Общ брой теми: 4460
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 5
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal