Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Вчера в 07:15:38 am от GPower
Views: 22 | Comments: 0


Ирландските власти обявиха, че ще започнат събирания на над 13 млрд. евро стари данъци от Apple, съобщи БТА.

Това се случва 19 месеца, след като Европейската комисия (ЕК) постанови, че данъчното споразумение на Дъблин с технологичния гигант е незаконна държавна помощ.

ЕК нареди на Ирландия да събере с обратна сила данъците за периода 2003-2014 година. Стойността им се оценява на 13 млрд. евро заедно с лихвите. Ирландия не се съгласи, твърдейки че постановлението подкопава целостта на ирландската данъчна система.

През октомври миналата година ЕК заяви, че ще изправи Ирландия пред Съда на ЕС заради забавянето й при възстановяването на парите. Страната трябваше да направи това още през януари 2017 година – четири месеца след първоначалното постановление.

Ирландският финансов министър Паскал Донахю каза, че във вторник ще подпише споразумение за създаване на целева депозитна сметка, по която ще се съхранят плащанията, докато Apple и Ирландия обжалват решението на Европейската комисия, посочва още БТА.

Както технологичният гигант, така и Дъблин обжалват с твърдението, че данъчното третиране на производителя на iPhone съответства на ирландското и европейско законодателство. Те очакват процесът да започне през есента.

Донахю допълни, че правителството изобщо не е съгласно с постановлението, но Ирландия възнамерява да спази своите правни задължения.

investor.bg
GPower
Април 24, 2018, 09:02:17 pm от GPower
Views: 30 | Comments: 0


Докато 3,5-милиметровият жак за слушалки все още не е пратен в историята, то някои производители безскрупулно тласкат потребителите към Bluetooth и към техните продуктови екосистеми.
 
Заради продължаващите проблеми с качеството и свързаността, удобството на безжичните слушалки се оценява повече от всякога, но изкушението да забравим за кабелите също не е малко, смятат от Android Authority.
 
Apple се възползва от тази възможност, като не спира да натрапва Apple Music. А нарастващият пазар на безжични високоговорители и интелигентни домашни продукти прави безжичната свързаност доста желана възможност.

В Android пространството, Sony е може би най-подходящото сравнение с Apple. Компанията има собствена марка – Xperia и популярна гама от безжични слушалки и дори собствен интелигентен високоговорител. Въпреки това, Sony е далеч от мобилния пазарен дял на Apple. И въпреки че технологията LDAC може да „хване ухото“ на аудиофилите , няма нищо по-добро от Apple Beats. Google също се състезава в това пространство с Pixel Buds и Home говорителите, но репутацията му едва сега започва да се гради.
 
Що се отнася до интелигентните говорители, Apple несъмнено изостава и има дълъг път да извърви, за да се изравни с пазарния лидер Amazon и второто място на Google.
И все пак, с интеграцията на HomeKit и огромната база от смартфони, ако някой има шанс да настигне лидерите в този сектор, това е Apple. И когато това се комбинира с останалата част от нейната екосистема, компанията ясно изявява претенциите си за лидерство. Може ли някой друг да вземе такъв голям дял от пазара?

Ако има друга такава компания, то тя е Qualcomm – най-известният производител на  процесори. Компанията има непрекъснато нарастващото портфолио от авангарден аудио хардуер за слушалки и високоговорители. Докато кодекът за слушалки aptX е относително известен, компанията работи усилено, за да предостави на производителите функции, които правят Bluetooth слушалките и безжичните високоговорители по-полезни и привлекателни за потребителите.
 
Съществува и нарастващ сегмент от пазара на интелигентни високоговорители, който се запълва от марки извън Amazon и Google, много от които се нуждаят от хардуерни платформи, за да популяризират своите проекти. Apple и Qualcomm имат два много различни бизнес подхода към успеха на безжичния аудио пазар, но те се очертават като най-големите достойни конкуренти за момента.
 
Брандинг срещу хардуер
Както обикновено се случва с Apple, привлекателността на нейните продукти не зависи непременно от най-добрия хардуер, а от силата на имиджа на марката. Qualcomm, от друга страна, не може да разчита на брандинга си, а само на основния си хардуер, тъй като не продава крайни продукти на потребителите.
 
Аудио стратегията на Apple не разчита на висококачествени кодеци или тенденции като Hi-Res аудио, а на лоялността на феновете си и на незабавното сдвояване са ключовите джаджи, които тя предлага. Разбира се, Apple трябва да поддържа и всички Bluetooth продукти, но най-добрите й характеристики са запазени за собствените си продукти.
 
В този смисъл Qualcomm не е толкова различен. Технологията Broadcast Audio работи на редица от техните SoC  за високоговорители, а сега и Snapdragon 845. Най-новата TrueWireless Stereo Plus на компанията също изисква хардуер на Qualcomm за отделни канали и за възползване от 10% икономия на енергията. Въпреки че TrueWireless може да работи с телефони, използващи други процесори. Това обаче не е изненадващо, тъй като Qualcomm се нуждае от разработване както на нов хардуер, така и на софтуер, за да увеличи стандартния набор от функции за Bluetooth. Qualcomm не продава слушалки, а вместо това решава хардуерни проблеми.
 
Бизнес моделът на Qualcomm обаче не е по-различен от този на Apple. Докато Apple изгражда технологии за собствените си продукти, Qualcomm проектира части и функции, които другите компании трябва да внедрят, и се грижи за хардуера за възпроизвеждане и възпроизвеждане, като смартфони и високоговорители. Компанията изгражда аудио екосистема с единен набор от функции, който може да съперничи, ако не и да надмине затворената платформа на Apple.
 
Без Qualcomm да предприеме този модел, възможно е да имаме десетки различни несъвместими патентовани решения – на Sony, на Samsung, на LG и т.н. Всяка компания ще заключи най-добрите си характеристики в собствените си стандарти и ситуацията би била кошмар за потребителите.
 
Разрешаване на проблеми
За съжаление на нас потребителите, Bluetooth никога не е бил наистина проектиран за висококачествено аудио и не е актуализиран по смислен начин, за да се погрижи за най-модерните функции и нужди от висок клас.
 
Няколко компании и безжични аудио кодеци се опитват да дадат решение на проблема с качеството, тъй като базовата SBC опция наистина не я решава. Идеи като Fast Pair в услугите на Google Play, са още един начин за решаване на най-често срещаните проблеми, но фрагментацията остава най-големият проблем с Bluetooth, тъй като само Pixel Buds на Google и Q-Adapt On-Ear на Libratone поддържат Fast Pair на Android засега.
 
Както Apple, така и Qualcomm намират начини да решат тези проблеми с Bluetooth и да помогнат за разширяването на екосистемата си. Но ръстът на интелигентните домашни високоговорители изисква в момента интернет връзка, откриване на гласови ключови думи, поддръжка на множество микрофони и технологии за отстраняване на шума, за да дадат на потребителите функциите, от които те се нуждаят.
 
Тази допълнителна сложност на продукта увеличава разходите за научноизследователска дейност и по този начин е по-рентабилно производителите на високоговорители да купуват SoC и цифровия електронен дизайн от експерти, за да се съсредоточат върху аудио схемите и акустичния дизайн.
 
Докато Apple може да е начело, когато става дума за слушалки, платформата Smart Audio на Qualcomm с Alexa и Assistant сертификат вероятно ще бъде предпочетена от редица производители на интелигентни високоговорители, тази година. Не забравяйте, че най-новия Bluetooth аудио чипсет ще осигури значително по-дълъг живот на батерията.
 
Apple има по-агресивен подход, защото предлага  изцяло собствени решения, които може да контролира от край до край, докато Qualcomm има по-трудната задача да предостави широк спектър от възможности на различни компании.
 
Кой ще спечели битката с Bluetooth?
Apple отново предлага вътрешни решения, като искат да доведат потребителите в тяхната градина. Qualcomm изпълнява типичната си роля да предоставя на различни други производители основните инструменти за изграждане на собствени конкурентни продукти и да спомогне за запазването на пазара. В този смисъл аудио дивизията на Qualcomm е незаменима.
 
Както при всички подобни битки – например, битката между персонални компютри и смартфони, вероятно никоя страна няма да може да се наложи изцяло  на пазара на безжичните слушалки или високоговорители. За Apple, популярността на iPhone и Beats вече е огромно предимство, а неотдавнашното разширяване на пазара на интелигентни домашни говорители ще подобри този профил като водеща аудио компания. Дори ако екосистемата на Apple може да не разполага с всички най-добри характеристики, стратегията „просто работи” няма да загуби своята привлекателност.
 
Бизнес моделът на Qualcomm е по-подходящ  за създаване на повече партньори и следователно повече възможности за потребителите. Qualcomm ще захранва по-широка гама от продукти на различни цени, вариращи от икономически ефективни слушалки, които подбиват тези на Apple, до висококачествени продукти, които имат далеч по-добра репутация от Apple, на тези пазари.
 
Само времето ще покаже дали някоя от двете компании ще  се изтръгне напред в тази надпревара.

digital.bg
GPower
Април 24, 2018, 08:59:34 pm от GPower
Views: 33 | Comments: 0


Apple Watch продължава да доминира пазара на смарт часовници и регистрира почти толкова продажби, колкото всички останали модели с Android Wear. Компанията предлага разнообразни възможности за персонализация, които са свързани както с множеството каишки за устройството, така и с различни теми, променящи интерфейса. Още от премиерата на първия Apple Watch разработчиците искаха да имат достъп до тази интересна функционалност. Досега, обаче това не бе възможно.
 
Все пак компанията е решила да отговори на техните молби и ще представи искания от тях ъпдейт с премиерата на watchOS 4.3.1. Това означава, че разработчици от трети страни вече ще разполагат с възможността да персонализират интерфейса на смарт часовниците по същия начин, както го прави и Apple, информира 9to5mac. В крайна сметка това е добра новина за потребителите, които ще могат да използват много по-голям брой и по-атрактивни дизайни на своите модели.


Все още не знаем дали Apple планират да въведат допълнителни ограничения за разработчиците. Много хора биха искали да могат да избират между повече различни теми на устройствата си и ще останат доволни от решението на компанията. Традиционата WWDC 2018 конференция ще се проведе през юни и е удобна възможност да разберем повече подробности за стратегията на Apple. Не бива да забравяме, че скоро ни очаква и премиерата на watchOS 5, която ще се отличава с много допълнителни подобрения.

digital.bg
GPower
Април 24, 2018, 08:58:17 pm от GPower
Views: 36 | Comments: 0


Аpple реализираха премиерата на нова версия на App Store заедно с мобилната платформа iOS 11, която предлага редица подобрения и допълнителни функции. Актуализираният портал имаше за цел не само да улесни навигацията на потребители, но да улесни откриването на съдържанието и да направите приложенията по-достъпни. Експерти от Sensor Tower проведоха интересно проучване, с което да разберат дали са настъпили съществени промени след дебюта на новия App Store. Резултатите разкриват, че мерките на Apple са постигнали желания успех.
 
Така например проучването показва, че актуализираната версия на онлайн портала е допринесла за увеличение в броя на изтеглянията с внушителните 800%, информира TechCrunch. В случая става въпрос за заглавията, които за различен период от време са били част от "App of the Day" и "Game of the Day" секциите на магазина. Оказва се, че броя на изтегляния на мобилни приложения от първата категория се е увеличил с 685%, докато при селекцията за игра на деня тази стойност е 802%. Данните обхващат период септември 2017г. - април 2018г.


Присъствието в App Store Stories и Аpp List също се отразява положително на популярността на приложението, тъй като това допринася за увеличение от съответно 222% и 240%. Всички тези цифри са категорично доказателство, че промените извършени от Apple са правилни и са насочени изцяло към стимулиране на трафика и предизвикане на ръст в инсталациите на игри и приложения. От една страна това води до откриване на по-добри и качествени приложения за потребителите, а от друга до повече приходи за разработчиците.

digital.bg
GPower
Април 24, 2018, 07:07:15 am от GPower
Views: 71 | Comments: 0


Придобиването на популярната услуга за разпознаване на песни Shazam от Apple се изправя пред задълбочено разследване от страна на Европейския съюз, след като антитръстовите регулатори изразиха опасения, че производителят на iPhone може да използва данните на приложението, за да привлече потребителите към собствената си музикална услуга, съобщава Bloomberg.

ЕС постави срок до 4 септември да разследва дали Apple може да получи несправедлив достъп до чувствителни данни за потребители на конкурентни услуги за музикален стрийминг. Европейската комисия ще провери и дали конкурентите на Apple Music може да понесат удари, ако Apple спре Shazam да ги пренасочва към тях.

„Достъп до подобни данни може да позволи на Apple директно да таргетира клиентите на конкурентите си и да ги насърчи да се прехвърлят към Apple Music”, казва ЕС в изявление по имейл. „В резултат на това конкуриращите се услуги за музикален стрийминг може да бъдат поставени в неблагоприятно конкурентно положение“.

Силните антитръстови органи на ЕС изпитват все по-големи опасения за начина, по който технологичните компании използват данните. Facebook получи сериозна глоба заради това, че не бе разкрила, че може да слее собствените си данни с приложението за съобщения WhatsApp по време на разследването през 2014 г. Еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер говори за данните като за валута на безплатни услуги и за това как по-малките компании може трудно да се конкурират със съперниците, притежаващи множество данни.

Apple не е отговорила веднага на искането за коментар.

Приложението Shazam използва микрофона в смартфона или компютъра, за да идентифицира почти всяка песен, която звучи, и след това насочва потребителите към места, където могат да я чуят – например Apple Music или Spotify. Сделката е едно от най-големите придобивания на Apple, като според източници цената е 400 млн. долара.

За Apple разследването срещу сливането се случва, докато се опитва да се пребори с нареждането на ЕС от 2016 г. да плати 13 млрд. евро данъци обратно на Ирландия. ЕС съди и Ирландия за това, че не е събрала сумата навреме.

investor.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5541 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
981 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
244 Публикации
gamzoff
49 Публикации
R32 R32
47 Публикации
unclecharlie unclecharlie
46 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Април 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 [26] 27 28 29
30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 738
  • stats Общ брой публикации: 8284
  • stats Общ брой теми: 4705
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 3
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal