Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 17, 2018, 07:09:41 am от GPower
Views: 187 | Comments: 0


Американската международна търговска комисия (АМТК) препоръча търговски съд да постанови, че технологичният гигант Apple е нарушил поне един от патентите на Qualcomm – ход, който може да доведе до блокирането на вноса на смартфони iPhone.

Производителят на чипове от Сан Диего подаде оплакване срещу Apple преди около година с искането комисията да забрани вноса на смартфони, съдържащи чипове на конкурентния производител  Intel, които помагат на мобилното устройство да се свързва с безжична мрежа за данни.

По време на дело, което започна в петък във Вашингтон, от комисията посочиха, че Apple е нарушила един от патентите на Qualcomm за пестене на батерия, съобщава Ройтерс.

При подобни спорове АМТК изпълнява ролята на трета страна и решенията й не са обвързващи, но съдиите често пъти ги следват.

По-рано от компанията от Купъртино заявиха, че патентите на Qualcomm са невалидни и това не трябва да води до блокирането на вноса на смартфони, защото може да доведе до монопол на Qualcomm в сектора на модемите в САЩ и да принуди конкурента Intel да се откаже от този вид бизнес.

„Qualcomm отстоява избирателно своите патенти, за да се насочи само срещу продукти на Apple, съдържащи чипсети на Intel – независимо от това, че обвиненията за нарушаване на патента еднакво важат и за продукти на Apple, съдържащи чипсети на  Qualcomm“, посочиха от Купъртино.

Според Apple някои от практиките на Qualcomm са незаконни, като производителят на чипове е платил милиарди долари глоби от антитръстови регулатори в няколко държави, въпреки че някои от решенията все още се обжалват.

investor.bg
GPower
Юни 17, 2018, 07:08:47 am от GPower
Views: 931 | Comments: 0


Американската технологична компания Apple реши каква да е следващата ѝ холивудска стъпка: да прави филми, пише Bloomberg.

Гигантът е близо до сключването на сделка за анимационен филм, като част от предстоящата вълна от видео предложения, които подготвя, твърдят източници, запознати с въпроса. По думите им Apple води преговори с Cartoon Saloon, базирано в Ирландия и номинирано за Оскар анимационно студио.

Филмът предстои да бъде направен и до премиерата му има повече от година, но Apple преговаря за това да купи права за дистрибуция в САЩ и в няколко други страни, коментират източниците, пожелали анонимност. Не е ясно как Apple планира да пусне филма, но е възможно да се стигне до киноразпространение, необходимо, за да се класира за Наградите на Академията, твърди един от източниците. Други потенциални продукции също са в ход, обяснява още той. Apple и Cartoon Saloon не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Самата сделка не е финализирана и все още може да не бъде сключена, но преговорите бележат новите амбиции на плана на Apple да се изправи срещу Netflix, Google и Amazon.com на пазара на онлайн видео, който преживява бум.
Apple сключи няколко сделки за оригинални телевизионни сериала и документални филма, включително един за певеца Ед Шиирън. Но компанията не е обявила никакви готови филми до момента. Производителят на iPhone продава филми през своя онлайн магазин iTunes, така че вече има връзка с развлекателния бизнес, предимно благодарение на директора Еди Кю.

Нейните усилия в онлайн видеото нараснаха до финансиране на оригинално съдържание в момент, в който компанията от Купертино, Калифорния, се опитва да удвои приходите си от услуги.

Компанията започна да финансира нови предавания като “Carpool Karaoke” за Apple Music. Миналата година Apple назначи ветераните от телевизионната индустрия Джейми Елрихт и Зак ван Амбург, за да създаде свое вътрешно студио. Двамата директори имат бюджет от поне 1 млрд. долара за година, коментираха източници пред Bloomberg по-рано.

Apple се сблъсква със силна конкуренция от страна на холивудските гиганти и фирмите за видео стрийминг, които инвестират милиарди долари годишно за нови продукции. Но големите резерви от пари в брой и популярността на устройствата ѝ, дава на компанията увереност, че може да се срещне с абсолютно всеки от развлекателната индустрия.

investor.bg
GPower
Юни 17, 2018, 07:05:48 am от GPower
Views: 658 | Comments: 0


Добрият стар iPhone 3GS се връща на пазара в Южна Корея, благодарение на телефонния оператор SK Telink. Причината за това е, че са открити много такива устройства, в един склад, които все още са си в кутиите и никой не ги е ползвал досега. iPhone 3GS ще се продава в оригиналната си кутия и ще струват 44 хиляди вона, което е по-малко от 70 лева, без договор.

Телефоните са си стояли неизползвани близо едно десетилетие. Затова SK Telink ще проверят батерията на всеки един от тях дали работи като хората. Ако всичко е наред ще ги опаковат отново и ще ги подготвят за продажба.

Не трябва обаче да забравяме, че това е доста старо поколение iPhone. Дори батерията да му е перфектна, огромна част от iOS приложенията няма да могат да работят на него и също така, човек ще трябва да разполага с по-голяма SIM карта. Освен това, ако устройството се развали, едва ли ще се намери кой да го оправи. Но все пак ще може да изъплява всички основни функции. Корейците спокойно ще могат да говорят по него и да изпращат съобщения има и аудио жак... Какво повече му трябва на човек?

Премиерата на 3GS беше през юли месец на далечната 2009 година. По онова време беше супер як, с нови функции като „изрежи“, „копирай“ и „постави“ (cut, copy, paste), 3-мегапикселова камера с автофокус, за която можехме само да мечтаем и, разбира се, първият iPhone със свойството Find My iPhone. Също така това е последният флагман на Apple, който има пластмаса в себе си, вместо стъкло и метал.

Няма нищо лошо в това човек да си възвърне малко спомени от миналото с един 3GS. И със сигурност е по-добре тези устройства да бъдат разпродадени, отколкото да прашасват в някой склад. Пък и за 70 лева... Какво му плащаш?

hicomm.bg
GPower
Юни 17, 2018, 07:01:28 am от GPower
Views: 74 | Comments: 0

Apple прави промени в настройките на iOS с цел да блокира устройствата на правоприлагащите органи и хакерите, с които те успяват да отключат всеки iPhone. Повечето „хакерски“ машини използват Lightning порта като свързваща единица. Веднъж щом са свързани с устройството, успяват да премахнат лимита на „опити за отключване“ и след това започват да въвеждат всички възможни комбинации от цифри и букви, докато не успеят да отключат телефона.

Така нареченото свойство USB Restricted Mode не позволява на устройството да използва Lightning порта за свързване с друго устройство, ако iPhone-ът не е бил отключван през последния един час.


Не можем обаче с радост да кажем, че Купертино са успели да матират всички свои противници. Grayshift, компанията, която произвежда една от най-добрите разкодиращи машини GrayKey, твърди, че вече е разбила защитата на бета-версията на iOS 12. От компанията казват, че разполагат с още много скрити козове и че винаги ще бъдат една крачка пред "ябълките".

Изглежда Apple ще трябва да измисли друг начин, по който да защитава устройствата си от Grayshift. Споменаваме само последната компания, защото най-големият ѝ конкурент – израелската компания Cellebrite, имат големи притеснения относно новото свойство UBS Restricted Mode.

hicomm.bg
GPower
Юни 07, 2018, 06:38:00 am от GPower
Views: 386 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc. заяви, че ще комбинира различните софтуерни системи, поддържащи приложения  за iPhone и Mac, създавайки по-голяма, по-привлекателна екосистема за милионите си разработчици.

По време на годишната си конференция за разработчици базираната в Купертино компания заяви, че двете платформи за приложения ще се слеят през следващата година, което ще позволи приложенията, създадени за мобилната операционна система iOS, да се пускат и на Mac компютри. Bloomberg съобщи за планираната промяна през декември, но Apple досега не коментира публично темата.

Най-големите технологични компании процъфтяват, като балансират нуждите на потребителите с тези на външните разработчици, създаващи много от нужните приложения, които се изпълняват на най-популярните устройства и операционни системи в света. iPhone-ите зависят от App Store, но разработчиците на Apple трябваше да правят различни приложения, ако искаха те да работят и на Mac компютри. Сливането на двете системи ще намали работата, а новината бе посрещната с възторг от публиката в понеделник.

По време на годишната конференцията за разработчици WWDC в Сан Хосе, Калифорния, компанията представи и редица софтуерни иновации.

Така например операционната система iOS получава актуализация, която трябва да подобри ефективността на по-стари устройства, платформата за добавена реалност също се обновява, а FaceTime и Apple Watch ще получат нови функции. Освен това в бъдеще потребителите ще могат да изградят своето собствено "Memoji", което да прилича на тях самите.

Допълнителната мощ, в допълнение към редица нови функции, е може би най-важната иновация за повечето потребители на Apple, които след актуализацията няма да се ядосват на това, че устройствата им са толкова бавни и толкова енергоемки.

Така например по данни на компанията с новата операционна система камерата на четиригидишния  iPhone 6 Plus ще стартира със 70% по-бързо, клавиатурата ще се появява с 50% по-бързо, а устройството ще реагира по-пъргаво и на писане. Различните приложения ще стартират до два пъти по-бързо.

Новата операционна система може да бъде пусната дори на iPhone 5s, представен през 2013 г.  - устройство, което през есента ще е на пет години. Така се оказва, че Apple подкрепя значително по-дълго смартфони, отколкото го правят други производители. Новата версия на Android например не подхожда на устройства, които са по-стари от до две години.

Новини има и около гласовия асистент Siri, който все още не може да се конкурира с Alexa или Google Assistant. Така например потребителите ще могат да създават свои собствени кратки пътища за базирани на Siri услуги за пряк достъп. Например те могат да имат пряк достъп до „На път за вкъщи", който да показва чрез GPS маршрути до дома, да нагласят термостатите в дома си и да уведомят някого по iMessage, че пътуват към вкъщи.

Новините около FaceTime са също вълнуващи. Досега видеоразговор можеше да се води само между две лица. Сега има възможност да се стартира видеоконферентна връзка с до 32 участника. Който говори в момента, ще бъде показван на видеото на дисплея в по-голям размер.

Подобна видеоконферентна връзка може след това да бъде стартирана и от групов чат на приложението за съобщения с всички участници наведнъж. И потребители на iMac и Apple Watch може да вземат участие в разговора – на часовника обаче само с глас, защото той не разполага с камера.

И досега потребителите на iPhone и на iPad можеха да снимат в своите задни камери виртуални обекти и по този начин да виждат например как даден диван ще изглежда в хола им например. Но сега Apple разработи за тази цел и собствен формат данни, който поне в началото ще е интересен предимно за разработчиците.

Но и потребителите скоро ще усетят новостите, защото подобни обекти на добавената реалност ще могат в бъдеще да бъдат вградени дори в уеб сайтове. В бъдеще повече играчи ще могат да вземат участие в една сцена от добавена реалност и така да се бият един срещу друг.

На конференцията бе представен и WatchOS 5, който подобрява приложението за фитнес на Apple Watch. Часовникът автоматично ще разпознава началото на тренировка. Siri се активира с новата версия на софтуера само чрез повдигане на китката, така че потребителите вече няма да е нужно да казват "Hey Siri".

investor.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5615 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1009 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
[25] 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 777
 • stats Общ брой публикации: 8411
 • stats Общ брой теми: 4749
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal