Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 17, 2018, 07:13:13 am от GPower
Views: 24 | Comments: 0


Малко повече от половината от всички приходи от продадени смартфони през последното тримесечие на 2017 г. са отишли в касата на Apple, показват данни на анализаторската компания Morgan Stanley.

В цифри, това постижение възлиза на 61.14 милиарда долара и е рекордно за пазара.

Американският гигант е отчел с 12 процента повече продажби на iPhone, отколкото едно тримесечие по-рано, докато в същото време продажбите на Android телефони в Китай са спаднали със 17 процента, което донякъде обуславя и големия успех на Apple.

Новият лъскав и доста скъп iPhone Х пък има 3 процента дял в Китай с тенденция той да се увеличи. Очевидно местните потребители нямат проблем с цената, тъй като за сравнение iPhone 8 има 1.36 процента дял, а iPhone 8 Plus - 2.63 процента.


Независимо от това, Morgan Stanley прогнозира, че китайските Android производители ще се опитат да увеличат дела си в средния ценови сегмент, като за целта ще свалят цените на своите апарати. Това пък ще доведе до по-слаби продажби на старите iPhone модели като iPhone 6.

На второ място остава Samsung. Корейският производител също е покачил процентите спрямо предишната година и вече взима 15.7% от приходите в смартфон сегмента. На трето мято е Huawei със 7%.

hicomm.bg
GPower
Февруари 16, 2018, 10:32:26 am от GPower
Views: 23 | Comments: 0


Apple заведоха нов патент в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, който описва идеята на Купертино за умни очила за виртуална и/или добавена реалност. Според информацията в патента, сегашните модели (без да биват назовавани марки) са прекалено тежки и неудобни, като продължителното им носене може да доведе до умора.

За да се справят с това, Apple предлагат използването на катадиоптрична система за VR очилата. Катадиоптричната система се използва при астрономическите телескопи и комбинира огледала и лещи. В случая това би помогнало да намали тежестта на очилата, защото ще се избегне използването на наложените в момента при хедсетите лупи.


Apple са известни с това, че не бързат да изкарват на пазара продукти, които са все още млади и не добре развити. Очилата за виртуална и добавена реалности могат спокойно да бъдат причислени към тази група, така че не е чудно, че Apple все още нямат такава джаджа в каталога си.

Тим Кук неведнъж е изразявал желанието си Apple да представят система за виртуална реалност, но не е ясно кога точно ще стане това. Още повече е интересно да се отбележи, че опитът им при разработване на прототипи би могъл да промени първоначалната идея и представената в патента технология изобщо може да няма общо с финалния продукт, когато и да бъде представен той.

smartnews.bg
GPower
Февруари 16, 2018, 10:31:03 am от GPower
Views: 23 | Comments: 0


Миналата седмица в GitHub изтече част от програмен код за iOS, който обаче бързо бе свален от сайта по нареждане на Apple. Сега Motherboard докладват, че всъщност човекът, разпространил кода, е бивш стажант на Купертино. Неговата цел е била да предостави кода на петима свои приятели, работещи в jailbreak общността и въпросният код никога да не напуска този кръг от хора.

Петимата програмисти са получили програмния код още миналата година и след като той е изтекъл, е бил разпространен в Discord, а по-късно и в reddit, от където бързо е бил свален автоматично от бот-модератор.

Така се стига до миналата седмица, когато програмния код се появява в GitHub. След това Apple го забелязват и се свързват с GitHub, за да може той да бъде свален.

Купертино са знаели за това, че кодът им е изтекъл още миналата година, но това не ги е притеснило. По думите на Apple, програмният код е на около 3 години и „сигурността на нашите продукти не зависи от това програмният ни код да остане в тайна“.

smartnews.bg
GPower
Февруари 15, 2018, 08:01:18 pm от GPower
Views: 25 | Comments: 0

Преди края на 2017 година устройствата на Apple имаха значителен софтуерен проблем, с който успяха да се справят, но началото на 2018-а не изглежда по-различно за компанията.

Днес бе открит нов бъг в iOS 11 (версия 11.2.5), който засяга както смартфони, така и други устройства, използващи тази версия на операционната система. Проблемът е, че при получаване на специфичен индийски символ в някоя от чат платформите като iMessages, WatsApp, Facebook Messenger, Gmail и Outlook смартфонът просто забива и се налага неговото рестартиране, съобщават от The Verge.


Това не звучи като сериозна пречка, но всъщност е. Проблемът продължава с това, че въпреки рестарта приложението, в което е получено съобщението, няма да може да зареди въпросния символ и ще продължи да се затваря.

You are not allowed to view links. Register or Login

Единственият вариант за справяне с този бъг е да помолите някой приятел да ви изпрати съобщение във въпросната платформа (за да смени чат прозореца) и да изтриете засегнатата кореспонденция.

Ситуацията е неприятна, тъй като част от използваните чат приложения могат да бъдат трудни за възстановяване. Такъв пример е WatsApp. За да коригирате проблема при него, трябва имате WEB връзка, през която да изтриете кореспонденцията със символа. Добрата новина е, че Telegram и Skype остават незасегнати.

От друга страна тестовата версия iOS 11.3 също не се влияе от това. От Apple обещават, че ще оправят този проблем с официалното пускане на новия ъпдейт по някое време тази пролет.

Това не е първият път, в който се получава подобен срив. Миналия месец беше намерен бъг под формата на линк, който е способен да блокира целия смартфон, но от Apple успяха да коригират и това с пускането на iOS 11.2.5.

Тъй като проблемите в операционната система на Apple станаха много, разработчиците впрягат сили за подобряването ѝ при iOS 12 чрез въвеждане на нови политики и методи за разработка. Приоритет ще станат качеството и сигурността, а не навременното пускане на нови версии на приложенията.

hicomm.bg
GPower
Февруари 14, 2018, 07:22:37 am от GPower
Views: 27 | Comments: 0


След като HomePod официално излезе на пазара миналата седмица, Apple споделиха в своя YouTube канал три кратки видео клипа, в които компанията обяснява как да изплозваме говорителя.

В първото видео можете да разберете как да използвате Siri, за да избирате песни по определени жанрове или плейлисти, да се връщате песен назад или да отивате на следващата, или дори да казвате на говорителя с каква сила на звука да свири.


Със следващото видео Купертино ни обясняват как работят хардуерните контроли на десктоп гласовия асистент. Освен наличните volume бутони, можете да задържите отгоре, за да включите Siri, да чукнете два пъти за следваща песен или три пъти за предишната такава.


Третото и последно за сега видео, свързано с работата на HomePod, е насочено към настройване и управление на устройството чрез iPhone. Можете да избирате с кой профил да е свързан HomePod, да задавате местоположение, да нулирате настройките и също така да включите или изключите достъпът до песни с вулгарна реч.


smartnews.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: Безплатни Приложения и Игри за ограничен период от време! от GPower
[Вчера в 08:40:20 pm]


Защо Apple планира да се запаси с кобалт от GPower
[Вчера в 08:12:16 pm]


Re: VLC Media Player от GPower
[Вчера в 07:56:35 pm]


Re: BG online TV от gazara74
[Вчера в 03:22:07 pm]


Re: BG online TV от Alexanders
[Вчера в 10:19:30 am]


PLOTAVERSE от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:41:19 pm]


Как да прехвърляте обаждания от iPhone към HomePod от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:20:39 pm]


Re: IOS 11 от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:10:27 pm]


Re: Kodi за Apple TV4 от GPower
[Февруари 20, 2018, 07:59:28 pm]


Защо iPhone губи състезанието с китайските си конкуренти в Азия? от GPower
[Февруари 20, 2018, 03:57:50 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5393 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
957 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
217 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
R32 R32
33 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Февруари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 [22] 23 24 25
26 27 28

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 720
 • stats Общ брой публикации: 8053
 • stats Общ брой теми: 4632
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 6
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 3
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal