Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Вчера в 08:32:16 pm от GPower
Views: 9 | Comments: 0


Компанията не е споделила официално какво се случва с нашата любима промоционална кампания, от която вероятно сте се възползвали и вие, стига седмичната разработка да е представлявала интерес за вас, но това не е от толкова голямо значение. Заедно с iOS 11, преди около месец разработчиците от Apple премахнаха всички 32-битови приложения от рамките на своите сървъри и не само това. Системата може да се похвали и с един изцяло нов вариант на App Store.


Aко вече сте инсталирали iOS 11, знаете и с какви промени се отличава актуалната версия на App Store. В рамките на услугата, всеки от вас може да се запознае с раздел Today, в който намира своето място избрана игра, приложение, колекция от предложения и по някоя друга интересна статия или преглед на разработка, върху която редакторите поставят акцент. Измежду вариантите може да срещнете както платени, така и безплатни, но не и добре познатият ни раздел Free App of the Week.

imagazin.bg
GPower
Вчера в 08:10:33 pm от GPower
Views: 9 | Comments: 0


Стотици служители се придвижват по тъмни улици, блокирайки входа към фабриката на поддоставчик на iPhone на Apple в Източен Китай, в знак на протест за неплатени бонуси и преоценка на фабриката, коментират двама свидетели и China Labor Watch, базирана в Ню Йорк неправителствена организация, цитирани от CNBC.

Jabil Inc., който управлява фабриката Green Point, твърди, че само 20 до 40 служители са протестирали, а останалите са били от нощната смяна, които са се опитвали да влязат в завода. Компанията обеща да вземе мерки по проблема със заплащането.

"Докато те могат да представят доказателства за обещания от брокери, ние ще им помагаме да получават парите си“, коментира говорителят на базираната в САЩ Jabil Лидия Хуан.

В изявление този четвъртък Jabil заяви, че е „ангажирана да гарантира, че на всеки служител ще бъде платено справедливо и навреме“.

В писмо до China Labor Watch Apple пише, че започва разследване и обеща да гарантира, че работниците получават справедливи компенсации.

„Ние изискваме Jabil да ни изпрати изчерпателно проучване сред служителите, за да установи къде има празнини и е необходимо да се създаде план за действие, който да гарантира, че всички служители получават обещаните им бонуси незабавно“, посочва Apple в имейла.

Случаят подчертава колко сложен е надзорът на световните вериги за доставки, които могат да включват стотици производители и подизпълнители, както и трети лица, които имат задача да наемат работници в техните заводи. Компаниите се различават по размера на отговорността, която са готови да поемат. Apple засилва надзора и разкритията след серия от негативни доклади за самоубийствата на работници и наранявания при доставчиците.

След като Тим Кук стана главен изпълнителен директор на Apple през 2011 г., Apple започна публично да говори за своите поддоставчици. Освен това публикува годишни одити, описващи работната среда и спазването на човешките права в нейната глобална мрежа от доставчици. Apple обяви, че е направила подробни проверки на 705 обекта миналата година и е установила значителни подобрения в съответствие с кодекса на поведение на поддоставчиците.

"Около 600 служители излязоха на протест, защото не са успели да получат бонусите си“, коментира работник, който е пожелал да разкрие само фамилията си – Джан. Той твърди, че подобно на много от колегите му, му е обещан бонус до 7000 юана (1056 долара), ако остане 45 дни, когато са подписвали договор за работата през брокер. „Минаха повече от три месеца, но все още не съм си получил парите“, твърди той.

Ту Чанли, охрана в Green Point, твърди, че брокерът му е обещал 2000 юана (302 долара), ако остане за два месеца. „Не получих нищо“, посочва мъжът. По думите му е видял стотици работници на протеста. Компанията, за която твърди, че работи – Wu Tai Security, отказва да коментира въпроса.

Напрежението във фабриката на Jabil става все по-голямо. Един от охранителите твърди, че е видял как служител е бил убеден да се отдръпне от ръба на покрива в края на септември. Джан посочва, че на 30 септември е видял как охранител е ударил служител с дървен прът толкова силно, че той се е счупил.

В имейла си до China Labor Watch Apple посочва, че и двата инцидента са свързани с конфликти с охраната, а не с проблеми със заплащането. Освен това компанията твърди, че работи с Jabil, за да „се увери, че техните охранители са обучени правилно, за да се избягват подобни ситуации“. 

investor.bg
GPower
Вчера в 08:09:20 pm от GPower
Views: 7 | Comments: 0


Досега Gmail за iOS не поддържаше имейл профили на трети страни. Ако използвате Outlook или други имейл доставчици по някаква причина, трябваше да свалите съответните им приложения или да използвате уеб версията. Сега Google се кани да ви позволи да използвате приложението за всичките си имейл нужди. В момента се приемат молби от бета-тестери, които да тестват новата функционалност и да сигнализират за сривове и грешки.

За да можете да се присъедините, ще трябва вече да използвате приложението на Gmail, да използвате имейл на друга компания и да имате инсталиран iOS 10 или по-нова версия на телефона си.

hicomm.bg
GPower
Вчера в 07:22:38 am от GPower
Views: 21 | Comments: 0


Книжата на американската технологична компания Apple понижиха стойността си с 1,5% преди старта на борсовата сесия във връзка със спекулациите за слабото търсене и съкращения на производството на iPhone 8, в навечерието на ноемврийската премиера на iPhone X, предава Ройтерс.

Apple не разкрива редовно подробности относно продажбите, но индикациите от доставчиците, мобилните оператори и анализаторите, които следят сектора, подхранват слуховете за слаби продажби на най-новото устройство.

Анализаторът на KeyBanc Capital Markets Джон Вин писа по-рано тази седмица, че проучване сред верига от магазини на мобилен оператор показва, че iPhone 7 се продава по-добре от новия модел, само месец след като последният се появи на пазара.

Продажбите на iPhone X, който е очакван от феновете, ще започнат на 3 ноември и могат да повлияят на търсенето.

Някои анализатори се позовават на базирания в Тайван вестник Economic Times, в който неназован източник посочва, че има 50% съкращение на поръчките на iPhone 8.

Анализатори вярват, че Apple вероятно ще се фокусира повече върху iPhone X, който изглежда радикално различен със своя екран, покриващ цялата предна част на устройството. Цената му пък е 999 долара, което ще насърчи маржа на компанията.

Анализаторът на Rosenblatt Securities Дзюн Джан твърди, че вярва, че Apple може да свие производството на iPhone 8 и да насочи капацитета към iPhone X, тъй като премиум телефонът се очаква да се разпродаде бързо.

Анализаторите от Deutsche Bank посочват, че все още очакват на Hon Hai, Pegatron и Wistron да се паднат съответно по 68-70%, 24-26% и 5-6% от общото производство през четвъртото тримесечие на тази година (подобно на третото тримесечие).

„Pegatron и Wistron би трябвало да вземат повече поръчки за iPhone 8 и 8 Plus, докато Hon Hai ще насочи ресурсите си към iPhone X”.

Книжата на Pegatron понижиха стойността си с 2,7% на борсата в Тайван. Тези на Wistron записаха спад с 1,2%, а акциите на Hon Hai ръст с 1,35 на сто.

investor.bg
GPower
Октомври 18, 2017, 07:16:21 am от GPower
Views: 31 | Comments: 0


Стийв Возняк или както повечето хора го знаят „другият Стийв“, създава Apple заедно със Стив Джобс. Сега обаче Воз е решил да създаде своя собствена онлайн платформа за обучение, наречена Woz U. Нейната цел е да промотира работните места свързани с технология и да снабди хората с необходимите качества за тези позиции.

След време Возняк иска да разшири идеята си и да направи 30 физически места из целия свят, в които хората да ходят и да посещават курсовете му. Курсовете са всякакви – от курс по софтуерно инжеренство и инормационни технологии до курс по разработване на мобилни приложения и киберсигурност. Не е ясно дали занятията ще бъдат безплатни или някои неща ще се плащат. В сайта засега няма такава информация.

Woz U също така има връзки с технологични компании, които с радост ще използват възможността да намират нови кадри и сами да обучават своите бъдещи служители. Крайната цел на Woz U е да увеличи интереса в така наречените STEAM среди (НТИИМ) тоест – наука, технология, инженерство, изкуство и математика. Добавянето на изуствата може би идва от отдавашната мисия на Apple да свърже технологиите с хуманитарните науки.


„Нашата цел е да научим хората на нещата, които ще им трябват за най-търсените професии в момента, без да ги заточваме на години обучение в университети,“ споделя Возняк в свое изявление. „Повечето хора се страхуват да изберат кариера базирана на технологиите, понеже си мислят, че е са достатъчно способни за това. Но аз знам, че те могат и искам да им покажа как! Цял живот работя за да развивам и правя света по-добро място за живеене чрез технологиите, а пък и винаги съм уважавал образованието. Сега дойде времето на Woz U и трябва да знаете, че тепърва започваме с проектите!“

Въпреки че няма ценова категория все още… не бъдете много ентусиазирани, че всичко ще бъде безплатно. Можете свободно да разгледате сайта на Стийв Возняк и да се запознаете по-надълбоко с идеите му. Има и мобилно приложение Woz U, което можете да изтеглите напълно безплатно. Това обаче също не ви гарантира, че в последствие и курсовете ще бъдат безплатни.

hicomm.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5096 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
909 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
29 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Октомври 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 [21] 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 665
 • stats Общ брой публикации: 7655
 • stats Общ брой теми: 4420
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal